- منوی سایت
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، «محمود تولایی»، رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران با بیان این نکته که در دوره هشتم برای نخستین مرتبه کمیسیون مذکور شکل گرفته است، شناسایی و ارائه راه حل برای مشکلات را رویکرد اصلی و پایه ای کمیسیون مالیات برشمرد و تصریح کرد: در قدم اول به ارتقای دانش فعالان اقتصادی در بخش قوانین مالیاتی توجه شده است، در همین راستا اقدامات کارشناسی قابل توجهی صورت گرفته و برآن هستیم که از طریق تعامل با دولت و مسئولان کشوری، اجرای هر چه بهتر قوانین مربوط را ممکن سازیم.
وی رسیدن به درک متقابل را موضوعی مهم و اساسی ارزیابی کرد و افزود: بر این باوریم که در اجرای قوانین، تبعیض آمیز رفتار می شود؛ امروز برخی مالیات می پردازند و عده ای از پرداخت آن سرباز می زنند.
بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی، بخش خصوصی که در اتاق ها عضو هستند دارای هویت بوده و در عین حال قائل به پرداخت سهم مالیاتی خود هستند اما متاسفانه آن عده که شناسنامه دار نبوده و به صورت شفاف فعالیت نمی کنند، مالیات هم پرداخت نکرده و راه مناسبی هم برای برخورد با آن ها در نظر گرفته نشده است.
«غلامحسین دوانی» عضو جامعه حسابرسان رسمی، در رابطه با اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده در سطح دنیا، گفت: تنها بالغ بر 10 موسسه در دنیا توانسته اند این نظام را به صورت موفق اجرا کنند. این طرح علاوه بر اجرا باید توسط یکی از همین موسسه ها نظارت شود. پایه و اساس این نوع مالیات بر IT استوار است و از آنجایی که تا امروز با محدودیت های ناشی از تحریم روبرو بودیم، نتوانستیم نظام مالیاتی را به صورت کامل و جامع اجرایی سازیم.
وی تصریح کرد: کلیات این بحث در سال 68 تصویب شد ولی مسکوت ماند تا سال 81 که دوباره اجرای آن در دستورکار قرار گرفت. طرح اولیه آن از سوی شرکتی در کانادا تهیه شد ولی به دلایلی نتوانستیم کار را با آن به پایان برسانیم. نکته اینجاست که نمی توان الگوی مالیاتی را نیمه کاره رها کرد و بخشی از ان را به شیوه دیگری عملیاتی ساخت.
این عضو جامعه حسابرسان رسمی، یادآور شد: مالیات بر ارزش افزوده در واقع مالیات بر مصرف است اما درایران این مالیات نیز از سوی تولیدکننده پرداخت می شود.
گفتنی است به دلیل وجود نقایص بسیار در روند دریافت مالیات بر ارزش افزوده، اصلاح این قانون در دست بررسی قرار گرفته و از طرفی دولت درپی تدوین و اجرای طرح جامع مالیاتی است. در این طرح کل مالیات ها به صورت یک زنجیره در پی هم قرار گرفته است.
دوانی خاطرنشان کرد: طرح جامع مالیاتی هوشمند بوده و درهمه دنیا بر اساس آن عمل می شود. این سیستم به گمرک، بانک مرکزی، اسناد رسمی، ثبت احوال و بهشت زهرا متصل است و اطلاعات لازم را دربر می گیرد. امیدواریم با لغو تحریم ها نرم افزارهای لازم خریداری شده و بتوانیم الگوی موردنظر را به صورت کامل در کشور پیاده کنیم.
وی تاکید کرد: در این رابطه رازداری از سوی بانک و دیگر بخش های مرتبط بسیار ضروری است.
این عضو جامعه حسابرسان رسمی، وجود یک نظام اقتصادی سالم را برای جذب سرمایه گذاران داخلی و به ویژه خارجی لازم دانست و ادامه داد: نظام مالیاتی شفاف و به دور از هرگونه رانت و فساد یکی از شاخص های وجود اقتصادی سالم و بالنده است.
در ادامه «بیگی» مدیرکل دفتر فنی و رسیدگی به اعتراض ها در بحث مالیات بر ارزش افزوده با حضور در این جلسه، نظام مالیاتی کشور را آخرین مرحله در سیستم مالی هر کشوری عنوان کرد و گفت: در هر سرمایه گذاری، مولفه مالیاتی، در اولویت دهم قرار دارد. از طرفی نمی توان از سازمان امور مالیاتی خواست که نظام مالی کشور را اصلاح کند چراکه توان و امکان انجام چنین اقدامی برای آن تعریف نشده است.
وی ادامه داد: درحال حاضر قانون مالیات بر ارزش افزوده توسط مجلس در حال بررسی است. بدین ترتیب می توانید نکات مورد نظر خود را در اختیار مجلس قرار داده و در روند اصلاح قانون حضور فعالی داشته باشید.