- منوی سایت
همایش توسعه همکاری های تجاری ایران و اتریش، صبح امروز در اتاق تهران برگزار شد. در این جلسه نمایندگانی از ایالت اشتایر مارک اتریش که از نوآورترین مناطق این کشور محسوب می شود؛ با تجار و فعالان اقتصادی ایران در رابطه با همکاری های آینده گفت و گو کردند. در این نشست تفاهم نامه همکاری نیز بین اتاق تهران و اتاق اقتصاد ایلات اشتایر مارک اتریش به امضا رسید. در حاشیه این نشست گفت و گویی را با مهدی جهانگیری نایب رئیس اتاق تهران ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید.
مهدی جهانگیری نایب رئیس اتاق تهران گفت: کشور اتریش یکی از کشورهای پیشرفته در حوزه تکنولوژی محسوب می شود و امید می رود که حجم مبادلات تجاری ایران با این کشور افزایش پیدا کند.
مهدی جهانگیری در گفت و گو با اتاق خبر افزود: بیش از 360 میلیارد دلار حجم سرمایه گذاری کشور اتریش است که رقم قابل توجهی است. همچنین این کشور همیشه در اتحادیه اروپا مورد توجه بوده و از این بابت ایران هم مشتاق روابط بیشتر با این کشور است.
وی تصریح کرد: ایران نیز به عنوان یک کشور سرمایه پذیر علاقمند است که مبادلات خود را با اتریش افزایش و ترقی دهد و به همین دلیل است که چندمین هیآت اتریشی وارد ایران شده است.
نایب رئیس اتاق تهران ادامه داد: اتاق تهران به عنوان پارلمان بخش خصوصی محسوب می شود که شرایط را برای سرمایه گذاری کشورهای خارجی و به طور مشخص کشورهای اروپایی فراهم می کند.
جهانگیری افزود: حجم مبادلات کشور ما در حال حاضر در پایین سطح خود قرار دارد که طبیعتا باید این میزان افزایش پیدا کند و بایستی در حوزه سرمایه گذاری دو جانبه بین دو کشور فعالیت کنیم تا بتوانیم بستر را آماده کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که امکان دارد که ایران تنها به عنوان یک بازار فروش اجناس برای هیأت های خارجی محسوب شود؛ اذعان کرد: طبیعی است که نه شرایط بخش خصوصی این اجازه را می دهد و نه سیاست دولت بر این پایه است. همچنین ایران به دنبال این نیست که تبدیل به یک بازار برای کالاهای وارداتی شود و در این زمینه مدیریت و نظارت زیادی صورت می گیرد.
جهانگیری ادامه داد: باید با ابزارهای مناسب در مقابل اینکه ایران به یک بازار وارداتی تبدیل شود؛ مانع شد. برای تحقق رشد 8 درصدی برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است و همچنین ایران به دنبال جذب بخش قابل توجهی از سرمایه گذاری های خارجی است تا بتوانیم به اهداف خود برسیم.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری خارجی یک فرصت برای کشور محسوب می شود حال چه درآمدهای ارزی پایین باشد و چه میزان آن بالا باشد. سرمایه گذاری خارجی هیچ گاه به عنوان یک تهدید محسوب نمی شود و همواره رشد، توسعه، امنیت و رونق اقتصادی به همراه می آورد.
به گفته جهانگیری؛ بانک های خارجی نیز تمایل به ورود به معاملات ایران را دارند.